Problemen met de afwatering in uw tuin of sierbestrating in de Achterhoek?

Wanneer uw tuin, terras of oprit steeds vochtig is en plassen lang blijven staan, dan heeft u waarschijnlijk een probleem met afwatering. Planten doen het dan vaak niet goed en u kunt zelfs last hebben van een natte kruipruimte in huis. Een vervelend probleem dat veroorzaakt kan worden door een hoog grondwaterpeil, teveel bestrating of bijvoorbeeld ingeklonken grond door (nieuw)bouw. Graag help ik u het probleem op te lossen!

Wat de oorzaak ook is, er bestaat een passende oplossing. Eerst help ik u met achterhalen waar het probleem vandaan komt. Mogelijk is de grond te vast. Dan kan water er niet goed doorheen en is het belangrijk om de grond luchtiger te maken. Bijvoorbeeld door machinaal te spitten, zinkputten te maken of verticale drainage toe te passen. Dit valt onder grondwerk.

Drainage in de tuin

Afwatering tuin Achterhoek

In uw tuin kan het aanleggen van een volledig drainagesysteem met drainagebuizen een oplossing zijn. Dan wordt een stelsel van drainagebuizen onder uw tuin aangelegd. Dit zijn pvc buizen met duizenden gaatjes, omhult met kokos of synthetische stof. Deze worden in sleuven gelegd die worden opgevuld met waterdoorlatende vulling zoals grind, schelpen of grof zand (kesselzand). De diepte waarop de buizen worden aangelegd, is afhankelijk van het grondwaterpeil. 

Afwatering tuin Achterhoek

Wanneer er een mogelijkheid is tot het lozen van het water, bijvoorbeeld in een sloot, dan wordt een open systeem aangelegd. Is die mogelijkheid er niet, dan wordt een gesloten systeem aangelegd waarbij het water in een bassin wordt opgevangen of naar het trottoir naar de gemeente gebracht.

Goten aanleggen voor sierbestrating

Heeft u veel last van water op het terras of rond bestrating, dan kunnen speciaal daarvoor geschikte goten worden aangelegd. Dit zijn langwerpige goten, die verzonken tussen de stenen worden gelegd en op de drainagebuizen worden aangesloten. Het ziet er mooi uit en verhelpt uw probleem.

Afwatering tuin Achterhoek
Afwatering tuin Achterhoek

Andere toepassingen

Een grindmat, een hydroblob drainagesysteem of bijvoorbeeld grastegels en graskeien kunnen ook worden toegepast bij het oplossen van problemen met afwatering.

Projecten

Klik op een foto voor de vergrote weergave.

Heeft u een probleem met afwatering van uw tuin of bestrating in de Achterhoek?

Ik los het graag voor u op! Met meer dan 25 jaar ervaring in grond- en straatwerken, kan ik u voorzien van professioneel advies en de oplossing van het probleem. Zo kunt u weer genieten van uw tuin of bestrating, zonder dat het blank komt te staan. Neem vrijblijvend contact met mij op. Graag kom ik vrijblijvend langs om het probleem te bekijken en een passende offerte op te stellen.